Vi har fælles ledelse med​

ART - Aggression Replacement Training

ART er en social lærings metode der hjælper børn, unge og forældre med at tale bedre sammen.

ART Aggression Replacement Training er en videns baseret metode. Metoden bygger på en kognitiv pædagogisk tilgang og hjælper børn og unge med social dannelse, hvor de lærer forskellige sociale færdigheder, de lærer at sætte ord på deres tanker og følelser, ligesom de lærer at skabe et social netværk.

ART er for alle børn, unge, familier og voksne. I træningen lærer de nye sociale færdigheder, udvikle deres indre sprog.

De lærer at blive løsningsorienteret og håndtere konflikter. Endelig lærer de kritisk tænkning og de får øje på, at reflektere over de beslutninger der giver mening. Samlet set lærer de at styrke deres relationer og fastholde et socialt netværk

ART metoden er forskningsbaseret og kan derfor dokumentere positive resultater i at udvikle børn og unges dannelse og sociale færdigheder.

I ART arbejdes der med 3 strategier

• Børn og unge lærer nye sociale færdigheder og social dannelse
  • Børn og unge lærer at udvikle deres emotioner overfor andre og sætte ord på deres følelser og tanker
  • Børn og unge lærer at blive løsningsorienteret og håndtere deres konflikter, ligesom de lærer at reflektere over de beslutninger der giver mening for dem​

ART på Svendborg Heldagsskole.​

Efter uddannelse af 4 ART instruktører, undersøger vi nu, hvordan vi bedst muligt udnytter og implementerer ART i vores skole- og behandlingsmæssige sammenhæng.

Hvordan og hvor: 2 klasse i 15 uger (2 * 1 timer pr. uge)

(Rollespil, lege, trin, hjemmeopgave)

Forældreinddragelse:

• Forældrene får et ART info brev.
  • ​ART træner sender sms til forældre, om dagens ARTemne efter en ART session.

Evaluering:

• ​ SSRS skemaer til elev, forældre og pædagog anvendes før og efter forløb.
  • ​ Vi ved at ART er en evidensinformeret metode, og denne evaluering vil fremgå af SSRS skemaerne.​

Gl. Nybyvej 44